Inleiding

Eind 2004 is Kweekcentrum Raymond Moleveld B.V. ontstaan.

De gelijknamige eigenaar, bekend van zijn zege op NPO Brive Afd. 7 tegen 7.707 duiven in 2002, zijn schitterende debuut op Barcelona in 2002 met 6 duiven mee de 64e, 67e, 175e Nationaal en Internationaal 6 prijzen, en in 2003 zijn Nationale zege op St. Vincent sector 3 tegen 9.512 duiven en tevens snelste van 37.239 duiven, verwezenlijkte hiermee een droom die bij hem was gegroeid.

Brive

Brive

St. Vincent

St. Vincent

In de afgelopen jaren is er geïnvesteerd in een collectie klasseduiven, waaronder vele winnaars en asduiven.  Door deze duiven bij zijn eigen stam fondduiven te voegen heeft Raymond een kweekcentrum weten te formeren wat vele topduiven herbergt zowel qua prestaties als qua afstamming.

Raymond is altijd op zoek naar duiven die passen bij zijn stam. Hiermee hoopt hij dan te realiseren wat hij voor ogen heeft, een postduif waarmee regelmatig  in de top van de uitslag gevlogen kan worden. Op diverse verkopingen was Raymond present om te kijken of er wat speciaals te bemachtigen was voor zijn kweekhok, belangrijk hierbij was dat de eventuele aankopen zo dicht mogelijk af moesten stammen van echt goede bewezen kweekduiven.

De nakweek van deze duiven heeft al voor vele topprestatie’s gezorgd in binnen en buitenland.

Momenteel zitten er, voor de vitesse / midfond / dagfond vluchten, voornamelijk duiven van Willem Bonhof, Frans Zwols, Jos van Limpt “De Klak” , Leo Heremans en Comb.Gerritsen-van Looyengoed

Voor de ochtend en middaglossingen / ZLU vluchten zitten er vooral nog steeds de succesvolle duivenstam van Raymond zelf.

Deze stam is geformeerd met de duiven van Sam de Jong en Toon Ligtenberg.

moleveld-groeps

 

Reacties zijn uitgeschakeld.